Steengoed onderwijs!

Kwaliteit als basis

Wij zijn een katholieke basisschool waarbij we uitgaan van het regulier, klassikaal onderwijs. Dat klinkt saai, maar dat is het zeker niet! Het biedt de rust, ruimte en structuur die onze leerlingen zoeken. Daarnaast vinden wij samen leren, ontdekken en samen zijn erg belangrijk. Dit zie je terug in onze pedagogische en didactische aanpak. 

Onze basis staat als een huis. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen volgens de nieuwste richtlijnen het beste onderwijs krijgen. Daarom werken we bewust zoveel mogelijk op papier en hebben we directe communicatie mogelijkheden met de uitgever van onze methodieken. 

Samen met onze partner in de opvang (KinderCentrumAlmere) werken wij iedere dag aan een prachtig integraal kindcentrum onder één dak in de wijk het Galjoen. We vinden het belangrijk dat uw kind in een rustige, gestructureerde en bovenal liefdevolle omgeving komt. Een plek waar je van baby tot puber steengoed jezelf kunt en mag worden!

Kinderopvang en basisonderwijs zijn op de Toermalijn echt geïntegreerd tot één geheel.

Kom jij ook bij ons schitteren? We kijken uit naar jouw komst bij ons op de Toermalijn!

Een eerlijk verhaal

De Toermalijn heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Inmiddels gaat het goed met de school. Er is rust, een fijne sfeer en de kwaliteit is op orde. In het neerzetten van de 2.0 versie van de Toermalijn proberen we iedereen te betrekken. We luisteren naar ouders, onze kinderen en de tijd van nu.

Onze uitgangspunten

Van 0 tot 13 jaar!

Op de Toermalijn hebben we plek voor baby’s van 0-2 jaar en peuters van 2-4 jaar op ons kinderdagverblijf. Na een periode kinderopvang komt de overgang naar het onderwijsdeel. Wij zorgen als team dat dit naadloos plaatsvindt. Na schooltijd bieden we drie BSO thema’s aan: zwemmen, sporten en chillen. Een gratis, gezonde warme maaltijd is bij ons inbegrepen. We zijn open van 7:00 tot 19:00 uur.

Een dagje onderwijs

Op onze school vinden we een goede start belangrijk. Hier nemen we de tijd voor. Je mag daarom al om 8:15 uur naar binnen. Goedemorgen zul je vaak horen en gaan zeggen op de Toermalijn. We vinden het fijn om te weten hoe het met iedereen gaat. 

Om 8:30 uur start de juf of meester met de dag. We hebben een gesprek over hoe het met iedereen gaat en behandelen actuele thema’s in de wereld of op school. Na deze opstart gaan we aan de slag met de vakken rekenen, taal, spelling en lezen. Tussendoor hebben we natuurlijk een kleine pauze en spelen we met elkaar buiten. 

We lunchen met elkaar op school. Dit hoort bij het vijf gelijke dagen model wat onze school gebruikt. Na de lunch spelen we weer even buiten met elkaar. 

In de middag is er vaak ruimte voor projecten. Deze gaan vaak over natuur, techniek, aardrijkskunde, geschiedenis, creatief of Engels. Dit kan in je eigen groep zijn, maar ook bouw- of schooldoorbroken. Zo zie je ook veel andere kinderen in de school!

Om 14:00 uur sluiten we de dag weer af in de kring. We evalueren wat er fijn was en waar nog verbeterpunten liggen. Om 14:15 uur ben je uit.

Kom sfeer proeven

Een review van Milou

Ik heet Milou, ben 10 jaar en zit in groep 7 op de Toermalijn. Meester Ernst, onze directeur, heeft gevraagd of ik wil opschrijven hoe ik het vind op de Toermalijn. 

Ik vind de Toermalijn een fijne school! Het is erg gezellig, maar soms ook wel een beetje druk. We zijn met veel kinderen! Zeker op de gang is dat soms een beetje.

Als we in de klas zijn en aan het werk gaan dan is het rustig en stil. Ik heb dit schooljaar twee meesters die goed uit kunnen leggen. We mogen ook vaak samenwerken met een fluisterstem. Dit vind ik fijn!

Bij ons in de klas zijn er ook kinderen die les krijgen op een eigen niveaulijn. Dat is heel normaal bij ons. Als je iets moeilijk vindt dan doet meester alles om je goed te helpen!

De leerkrachten bij ons op school zijn lief en luisteren goed naar je. Als het nodig is zijn ze ook streng! Ik weet wat er wel en niet mag op onze school. 

Een tip die ik meester Ernst nog wil geven is een groter schoolplein, met meer speeltoestellen en grotere goals. Dat zou ik wel echt leuker vinden! 

Groetjes Milou!

Een review van Dylano

Ik ben Dylano, 11 jaar en ik zit in de Vuurstenen op de Toermalijn. Ik zit in een groep 7/8 combinatie. 

Ik vind het leuk om bij ons op school te werken, want de methodes die we gebruiken zijn goed en leuk. We krijgen bijvoorbeeld bij rekenen nu veel sommen en minder lezen. 

De sfeer bij ons is leuk, omdat we elkaar niet pesten en niemand buiten sluiten. We hebben namelijk Kiva bij ons op school. Als er toch gepest wordt dan lossen we dat samen met de meesters en juffen op!

De juffen en meesters zijn aardig. We mogen vaak leuke dingen doen, zoals Kahoot! Ik vind het fijn om soms ook even een klusje te doen. Dit mag dan ook! Even wat anders dan werken.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan onze school. Eigenlijk hebben we een nieuwe school! Ik vind dat die veranderingen goed zijn geweest. 

Na de verhuizing in maart zitten we allemaal weer op één plek. Ik regel nu op dinsdag en woensdag de laptops voor de onder- en middenbouw. Dit vind ik erg leuk!

Misschien tot op de Toermalijn? Groetjes Dylano.

Een review van Elin

Hoi! Ik ben Elin en ik ben 8 jaar oud. Ik zit in groep 6 op de Toermalijn, bij juf Kelly. 

Ik vind de Toermalijn een leuke school en de sfeer is erg fijn. Ik voel mij thuis en heb het naar mijn zin op school. 

Het werken op school vind ik vaak leuk, maar soms ook even niet. Rekenen vind ik erg leuk! Dit kan ik goed. Taal vind ik iets minder leuk, omdat ik dit nog wel lastig vind. 

Gelukkig krijg ik dan veel hulp van juf. 

Bij taal maken wij altijd een taalproduct naast de toets. Ik heb bijvoorbeeld al een echte brief geschreven of een gedicht gemaakt. Als ik eenmaal bezig ben vind ik het leuk, maar een onderwerp kiezen en beginnen is soms lastig. 

Ik vind de juffen en meesters bij ons op school leuk. Ze zijn lief, soms grappig en willen je altijd helpen. Wist u dat ze de beste school van Lelystad proberen te maken, stoer he!

Bij ons op school zijn ook baby’s, peuters en een leuke BSO. Ik vind het leuk dat we alles bij ons op school hebben en dat bij bijvoorbeeld de paasviering ook de peutertjes meedoen!

Succes met zoeken naar een goede school! Groetjes van Elin.

Volg jij ons al online? Schitter als onze volger!